zModal Titel
X
geblgfdgfdlgsfdlg
7° C
MENU
 • in het nieuws
 • beauty
 • gezondheid
 • lifestyle
 • eten & drinken
 • celebs
 • video
 • Nieuwsbrief
in het nieuws
beauty
gezondheid
lifestyle
eten & drinken
celebs
video
Welkom bij Happylicious Forums.
Pagina 1 van de 5 123 ... LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 48
 1. #1
  komt pas aan Array
  Ingeschreven
  Mar 2010
  Locatie
  west vlaanderen
  Berichten
  3
  Reputatie Macht
  0

  Geen geld voor nieuw gebit!

  Hallo,
  Ik ben een vrouw van 34 jaar en heb een aantal slechte tanden die normaal gezien moeten getrokken worden. Een bezoek aan de tandarts blijf ik uitstellen want zie het niet zitten om voor de helft tandloos te moeten rondlopen!
  De prijs voor implantanten of nieuwe kronen durf ik al niet te vragen want ik weet dat ik me dit financieel niet kan permiteren. Een kunstgebit brengt (wanneer ik dit nalees op andere forums) veel nadelen met zich mee.
  Sparen zit er als alleenstaande mama niet echt in. Toch zeker niet voor nieuwe tanden.
  Het maakt mij radeloos. Ik weet dat wanneer ik niks doe mijn gebit blijft verslechteren maar een bezoek aan de tandarts kost veel geld en zal dan toch moeten concluderen dat ik verdere behandelingen niet kan betalen.
  Het maakt me soms echt boos. Bij rampen mag men initiatieven nemen om geld in te zamelen voor goede doelen. Ik werk, betaal belastingen, zorgverzekering, doe mijn plichten als voorbeeldige belg...
  Moest ik op de parking van grootwarenhuizen auto's gaan kuisen voor mijn tanden te laten sponsoren, zou ik waarschijnlijk binnen het half uur the cops op mijn dak hebben.
  Het lijkt wel of ik maar 2 keuzes krijg: ofwel een pijnlijke mond om niet aan te zien of mij een lening aan te gaan die zo duur is alsof ik een nieuwe wagen zou kopen...
  Dit is toch niet normaal? Leve België!

 2. #2
  goe bezig Array
  Ingeschreven
  Nov 2006
  Locatie
  Geraardsbergen
  Leeftijd
  68
  Berichten
  2.932
  Reputatie Macht
  0

  Re: Geen geld voor nieuw gebit!

  Misschien een deal met de tandarts maken en maandelijks afbetalen?Succes!
  Pluk de dag!

 3. #3
  vollen bak Array
  Ingeschreven
  Nov 2007
  Leeftijd
  46
  Berichten
  7.515
  Reputatie Macht
  0

  Re: Geen geld voor nieuw gebit!

  Ik begrijp niet goed wat dat België verhaal hierin komt doen, want overal ter wereld moet je betalen voor je tanden. Kijk eens goed je verzekeringen na, misschien heb je wel een hospitalisatie. Zij kunnen tussenbeide komen.
  Due to the current financial restraints, the light at the end of the tunnel will be turned off.

 4. #4
  ni te stoppen Array
  Ingeschreven
  Jul 2007
  Locatie
  ergens in West-Vlaanderen
  Leeftijd
  38
  Berichten
  13.915
  Reputatie Macht
  0

  Re: Geen geld voor nieuw gebit!

  Citaat van: Noenoe
  Misschien een deal met de tandarts maken en maandelijks afbetalen?Succes!

  Lijkt me goed, je kan toch maar proberen?
  Alles start met communicatie: vraag de prijs, zeg dat je een voorschotje zal betalen en vraag of je maandelijks kan afbetalen.

  Uiteraard moet dit wel op papier gezet worden.
  Happiness is a state of mind

 5. #5
  aan't roderen Array
  Ingeschreven
  Aug 2005
  Locatie
  Londerzeel
  Leeftijd
  32
  Berichten
  483
  Reputatie Macht
  11

  Re: Geen geld voor nieuw gebit!

  Als ik jou was, zou ik toch tenminste 1 keer bij de tandarts op bezoek gaan om te zien hoe de situatie is, wat er kan gedaan worden en dan op basis daarvan een schatting maken van de kosten en dergelijke. Nu ben je aan het gissen met wat je zelf denkt en wat gelezen hebt, dat is niet altijd een referentie.

  Een bezoek aan de tandarts is ter plekke duur ja, enfin, ik betaal ongeveer 40 euro voor een 6-maandelijkse controle (geen verdere zaken gedaan zoals vullingen vervangen, tanden trekken, ... wel af en toe tandplak verwijderen) maar als ik dan zie wat ik terugkrijg nadat ik het getuigschrift binnen gedaan heb bij de mutualiteit, dan komt een tandartsbezoek op een werkelijke kost van 8 euro uit voor mij. Als je weinig problemen hebt met je tanden, kost het je op jaarbasis 16 euro! Maar zelfs als je zaken moet laten doen, je krijgt altijd een behoorlijk pak terug hoor. Ik heb zelf vrij zwakke tanden maar als ik dan zie tegen welke prijs ik ze kan laten verzorgen omdat ik in België woon en een bijdrage betaal aan de mutualiteit en regelamtig op controle ga (volgens mijn tandarts is dit voornamelijk belangrijk als je grote werken moeten laten uitvoeren), dan ben ik daar zeer tevreden mee.

  Mijn broer heeft door alle medictaie die hij in 30 jaar heeft moeten nemen voor zijn hart ook al zijn stompjes (tanden waren het niet meer) moeten laten trekken, zijn volledig kunstgebit heeft om en bij de 2500 euro gekost, waar hij ongeveer een 150 euro van heeft terug gekregen. Da's inderdaad veel geld ja, omdat de verzekering altijd moelijk doet als er zaken zijn die aan zijn hart gelinkt worden (aangeboren hartafwijking) en het feit dat hij niet regelmatig op controle ging (onze eerste tandarts was een beul, echt waar, maar dat heeft hem wel getekend voor andere bezoekjes). MAAR als ik nu zie hoe hij weer durft te lachen enzo, dat hij terug zijn mond open durft te doen als hij bij volk staat, af en toe zelfs ne keer op de foto wil staan, DAT is onbetaalbaar.

 6. #6
  Unica
  Guest

  Re: Geen geld voor nieuw gebit!

  Je bezoek aan de tandarts krijg je grotendeels terug van je mutualiteit ( en dat is pure luxe in België!, check de andere EU- landen maar eens). bij een bezoek aan je tandarts kan je ook pas te weten komen wat er kan gedaan worden. Ik veronderstel dat rotte tanden een gevaar kunnen betekenen voor de gezondheid en hier evt een tegemoetkoming kan inzitten door de mutualiteit? alhoewel, ik bedenk dan dat de mutualiteit wel enigzins "vereist" dat je al jaren minstens jaarlijks op controle ging.
  Best toch even informeren hiervoor zodat je een idee krijgt van wat er kan gedaan worden.

 7. #7
  Unica
  Guest

  Re: Geen geld voor nieuw gebit!

  Bij ons Onafhankelijk Ziekenfonds kan je dit ook.
  Lijkt me handig voor iemand die tandproblemen heeft. En eigenlijk overweeg ik nu ook van het in te schakelen bij onze mutualiteit en Hospitalia+, mijn man heeft ook nogal slechte tanden ( dienen leeft bijna bij de tandarts).

 8. #8
  skivvy
  Guest

  Re: Geen geld voor nieuw gebit!

  misschien kan u eens informeren of er een mogelijkheid is om labrat te spelen voor studenten tandheelkunde : al het werk wordt toch nagezien door de proffen ook, en financieel is het naar verluidt gunstiger.

 9. #9
  komt pas aan Array
  Ingeschreven
  Sep 2009
  Berichten
  56
  Reputatie Macht
  7

  Re: Geen geld voor nieuw gebit!

  Citaat van: fattie
  Ik begrijp niet goed wat dat België verhaal hierin komt doen, want overal ter wereld moet je betalen voor je tanden.  Effe of topic, maar ik zou in zulke situatie waarschijnlijk net hetzelfde reageren: alleenstaande werkende moeder, gaan werken en genoeg belastingen betalend, heeft tandheelkundige behandeling nodig maar deze is onbetaalbaar.
  En dan komt er in het nieuws dat die zuurverdiende centen rechtstreeks naar de asielzoekers stroomt... 500 € per dag per persoon.
  Je zou van minder steigeren.

  Maar idd best eens informeren naar mogelijkheden/ verzekeringen.

 10. #10
  ni te stoppen Array
  Ingeschreven
  Jan 2005
  Locatie
  I see you!
  Berichten
  11.392
  Reputatie Macht
  23

  Re: Geen geld voor nieuw gebit!

  Citaat van: Poema_007
  Effe of topic, maar ik zou in zulke situatie waarschijnlijk net hetzelfde reageren: alleenstaande werkende moeder, gaan werken en genoeg belastingen betalend, heeft tandheelkundige behandeling nodig maar deze is onbetaalbaar.  Als iedereen nu eens gewoon om de 6 maanden op controle zou gaan, dan kwam het zo ver niet dat je rotte tanden hebt...
  nein mann, ich will noch nicht gehen

Bladwijzers

Forum rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •